Bivši selektor Zmajeva Robert Prosinečki je u razgovoru za Stats Perform News rekao da je za njega Leo Messi najveći sportista svih vremena.

Sadašnji trener turskog Kayserija je uporedio Messija i legendarnog Michaela Jordana te istakao da je, prema njegovom mišljenju, više od 600 golova argentinskog fudbalera vrijednije i od šest NBA prstenova Michaela Jordana.

“Fudbal i košarka jesu drugačiji sportovi, ali prema mom mišljenju Leo Messi je najveći sportista svih vremena. On godinama pravi razliku u korist Barce. Osvojio je sve, daje golove i asistira. Igra drugačiji fudbal u odnosu na ostale. Neko će reći Maradona ili Ronaldo. Oni jesu bili nevjerovatni, ali za mene je Messi najbolji”, kazao je Prosinečki za Stats Perform News dodao:

“Messi i brazilski Ronaldo su različiti igrači. Ronaldo je sigurno jedan od najboljih. Neki tu spomenu i Cristiana Ronalda, ali brazilski Ronaldo nije igrao samo u Barci. Imao je odlične sezone i u Interu. Znao je da pobijedi protivnike potpuno sam. On i Messi su igrači koji prave razliku. Ronaldo je to radio i u Realu. Ipak, kada bih morao birati jednog, onda bi to bio Messi.”

(Reprezentacija.ba)