Jutros je prekoputa zgrade Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine osvanuo transparent s porukom za čelnike krovne kuće bh. nogometa. I dok se još uvijek ne zna hoće li Premijer liga BiH biti nastavljena, čelnicima bh. nogometa navijači su transparentom poručili kako nema smisla ni nastavljati prvenstvo ako na tribinama neće biti onih zbog kojih se nogomet i igra – navijača, piše Klix.

“Poruka za krovnu elitu: Fudbal i navijači u rečenicu istu”, stoji na transparentu koji je osvanuo na ogradi prekoputa zgrade NS BiH. Kako su nam javili čitatelji transparent je ubrzo i uklonjen.

Najvjerovatnije su ovaj transparent okačili navijači Fudbalskog kluba Željezničar koji su i ranije iznijeli svoj stav o nastavku Premijer lige BiH.

“Kada već ne možemo posjećivati svoje tribine, onda je zaustavljanje evropskog nogometa i više nego razumna odluka. Međutim, ‘oni’ s druge strane, korumpirani moćnici i institucije su došli na ideju odigravanja utakmica bez prisustva navijača. Postavljaju se dva pitanja: Iz kojih razloga i u ime čega?”, stoji, između ostalog, u saopćenju popularnih Manijaka, prenosi Klix..

(Reprezentacija.ba)