Općina Centar objavila je novu informaciju o renoviranju stadiona “Asim Ferhatović Hase” prema kojoj je javnost obavještena da su pri kraju radovi na ugradnji čitača karata vrijedni oko 400.000 KM.

“U okviru nastavka realizacije projekta modernizacije stadiona „Asim Ferhatović Hase“ privode se kraju radovi na postavljanju opreme za kontrolu pristupa gledalaca na stadion (sa čitačima i barijerama).

Podsjećamo, za izvođača radova nakon provedene tenderske procedure odabrana je firma Klaus Lehmann GmbH d.o.o. Gračanica. Vrijednost projekta je 385.975,98 konvertibilnih maraka. Nogometni savez Bosne i Hercegovine je Odlukom izvršnog odbora iz UEFA fonda Lige nacija obezbijedio 100.000 eura za pomenutu namjenu, a Općina Centar je u budžetu za ovu namjenu obezbijedila 200.000 maraka.

Naime, u skladu sa zahtjevima i instrukcijama UEFA-e na stadionu je potrebno instalirati opremu za elektronsku kontrolu pristupa ulazima, servere za štampu i kontrolu karata, izvršiti montažu mehaničkih brojača za prolaz, te brojanje karata i posjetilaca na svim ulazima na stadion. Sa završetkom ovih radova bit će ispunjen još jedan od kriterija koje propisuju FIFA i UEFA za održavanje međunarodnih utakmica.

-U narednih desetak dana očekujemo da bi radovi trebali biti završeni. Struja i razvodne kutije su postavljene, a očekujemo još uvezivanje baznih internetskih jedinica, kazao je Muhamed Alaim iz Centra za sport i rekreaciju, javne ustanove čiji je osnivač Općina Centar i koja upravlja stadionom.

Također podsjećamo da je Općina Centar objavila javni poziv za izvođenje radova na zamjeni trave i ugradnji grijača, uređenju radne zone za medije, radne zone za fotoreportere…, a procijenjena vrijednost nabavke je 1,62 miliona KM bez PDV-a.” javili su iz Općine Centar.