Na današnji dan 17. maja 1992. godine u Nedžarićima je ubijen Želimir Vidović Keli, legendarni igrač FK Sarajevo.

Po završetku igračke karijere, Keli se vratio u svoje Sarajevo, gdje je dočekao i početak agresije na Bosnu i Hercegovinu. U najtežim ratnim danima Keli je pokazao svoju ljudsku veličinu. Ostao je uz svoj grad, uz svoju raju, uz svoju Dobrinju, a njegova želja da pomogne svojim sugrađanima koštala ga je života.

Keli je prevezao četvoricu ranjenika iz okupirane Dobrinje do bolnice Koševo, a prilikom povratka u svoje naselje, na jednom kontrolnom punktu je zarobljen, odveden u nepoznatom pravcu, a potom ubijen.

Njegovi posmrtni ostaci su pronađeni tek 1996. godine na Stupu, a 5. juna 2004. godine sahranjen je na Gradskom groblju Bare.

Prema izričitoj želji njegove porodice, Keli je sahranjen u dresu Sarajeva. Danas, po Keliju naziv nosi najveća ulica u sarajevskom naselju Dobrinja, kao i glavni teren trening centra FK Sarajevo u Butmiru.

Želimir Vidović Keli rođen 17. novembra 1953. godine u Sarajevu, a fudbalsku karijeru započeo je u FK Bosna Sarajevo.

Dobre igre u sarajevskom niželigašu nisu mogle proći nezapaženo, pa u ljeto 1974. godine Vidović potpisuje ugovor sa Sarajevom.

Nakon punih devet godina, 241 zvanične utakmice i 14 golova, Keli se u ljeto 1983. godine rastao sa svojim Koševom i Sarajevom, te karijeru nastavio u Austriji. Nakon samo pola godine u timu FC Union Wels, u januaru 1984. prelazi u GAK za koji je nastupao sve do 1989. godine.

O Keliju je snimljen i dokumentarni film, autora Muhameda Bikića, a prikazan je 21. augusta 2019. godine na Sarajevo Film Festivalu.

(Reprezentacija.ba)