Dugo smo patili, predugo čekali… Ali tome je danas kraj! Vrhunski fudbal se vratio, a prva od najjačih evropskih liga koja kreće jeste njemačka Bundesliga!

Prvenstvo koje je poznato po sjajnim utakmicama, ogromnom broju golova, preokretima… prvo će se nastaviti poslije pauze zbog pandemije virusa korona. Sudbina je, izgleda, tako htjela da nas iz sušnog perioda izvede baš Bundesliga, kraljica svih evropskih liga po atraktivnosti.

Kada danas od 15.30 na terene (u specijalnim uslovima i bez publike na stadionima) u Dortmundu, Dizeldorfu, Lajpcigu, Frankfurtu… istrče fudbaleri 12 njemačkih prvoligaša u njih će putem malih ekrana biti uprte oči cijelog svijeta. S obzirom na to da u ponudi nema drugih vrhunskih sportskih sadržaja, sasvim logično. „Kako će ovog vikenda naša liga biti jedino sportsko takmičenje koje se prenosi na TV-u, procjenjujemo da će mečeve Bundeslige gledati ukupno preko milijardu ljudi“, prognozira Karl-Hajnc Rumenige, generalni direktor minhenskog Bajerna.

Baš bavarski gigant i vodi kolo u Njemačkoj poslije 25 odigranih kola. Ima 55 bodova, a prate ga Dortmund sa 51 i RB Lajpcig sa 50 bodova. Ova tri tima vodiće borbu za titulu, saglasni su skoro svi, iako, na primer, Menhengladbah ima 49, a Leverkuzen 47 bodova…

Duga i neočekivana pauza donijeće dodatnu dozu neizvjesnosti u Bundesligu jer je veliko pitanje kako se ko snašao, da li su igrači poštovali preporuke za treninge u kućnim uslovima, ko će od njih i koliko spreman izaći na teren.

Šta nam to govori? Pa vjerovatno da će „hvatanje“ velikih kvota biti lakši posao nego ikad jer su iznenađenja i te kako moguća. A najbolju ponudu za klađenje na Bundesligu pronaći ćete, kao i uvijek, u kladionici Mozzart.

Pogledajte termine svih mečeva 26. kola Bundeslige, a klikom na svaki od njih saznajte i koje su kvote i pronađite svog favorita:

Subota

15.30 Augzburg – Volfzburg
15.30 Dortmund – Šalke
15.30 Fortuna – Paderborn
15.30 Hofenhajm – Herta
15.30 RB Lajpcig – Frajburg
15.30 Ajntraht – Menhengladbah

Nedelja

15.30 Keln – Majnc
18.00 Union Berlin – Bajern

Ponedeljak

20.30 Verder – Leverkuzen

Od danas će sve biti drugačije – vrhunski fudbal se vratio, a uskoro će se Nijemcima pridružiti i ono što svi najviše čekaju – Premijer liga.

(Sponzorisani tekst, Promo 18+)