Svaka čast Bjelorusiji, Tajvanu i Uzbekistanu, ali čekalo se i dočekalo ono pravo – poslije dva mjeseca pauze i oprečnih informacija, ovog vikenda konačno kreće prva od liga petice – njemačka Bundesliga. Bajern, Dortmund, Lajpcig, Šalke vraćaju se u velikom stilu na tikete u Meridianu, koja je kao i uvijek pripremila najbolje kvote za kladjenje.

Već sada ovo kolo će ispisati novo poglavlje u istoriji fudbala, jer ne samo da će se mečevi igrati bez prisustva publike, nego i timovi neće u isto vrijeme istrčati na teren, biće zabranjeno grljenje igrača tokom proslave gola, a neće biti ni tradicionalne grupne fotografije uoči početka meča. Prava fudbalska sezona iz filmova naučne fantastike.

Centralni meč, i to u čuvenom njemačkom terminu u subotu od 15:30h, svakako je vječiti derbi Vestfalije, gdje Dortmund dočekuje Šalke 04. Ukoliko žele da održe tempo u borbi za titulu, domaći više nemaju prava na kiks. Bilo da si uz „milionere“ ili „plavce“, Meridian kladionica samo za ovaj meč pripremila je više od 800 različitih igara u standard i uživo kladjenju. Tradicija kaže da je na ovom meču „pod mora“ puno golova, zato je u ponudi kvota 1.67 na igru 3+, odnosno za uslove njemačkog fudbala više nego dobrih 2.56 za barem dva gola u prvom poluvremenu.

Njemački fudbal već mjesecima potresa neizvjesnost u vezi sa sudbinom vlasničke strukture fudbalskih klubova, iza čega stoji vlasnik Hofenhajma, milijarder Ditmar Hop. Zato je svaki meč ovog kluba u žiži javnosti, pa je ista situacija i ovog vikenda, kada dočekuje Hertu u još jednom derbiju kola.

S obzirom na nezavidnu poziciju gostiju iz Berlina koji se bore za opstanak, na ovom meču je za očekivati barem po gol u mreži oba tima – Meridian ti je za ovu igru pripremio više nego dobrih 1.70. Za hrabrije, dvojka na Hertu plaća fenomenalnih 3.15. A u Berlin putuje i aktuelni šampion Bajern Minhen. Domaći Union Berlin još uvijek nije siguran za opstanak u elitnom rangu, ali će bodove za sigurni kraj sezone morati da potraži negdje drugde – kvota da će Bavarci još u prvom poluvremenu obezbijediti trijumf je više nego dobrih 1.55.

Oči cijelog fudbalskog svijeta ovog vikenda su uprte ka Njemačkoj, zato se zabavi i zaradi u najboljoj sportskoj ponudi Meridiana.

(Sponzorisani tekst, 18+)