Klubovi Premijer lige BiH glasali su 9:3 da sezona bude nastavljena, što je bila i odluka FS BiH, koji je kao krajnji datum do kojeg bi trebalo da se nastavi elitno fudbalsko takmičenje u BiH odredio 6. juni, piše Mondo.

Međutim, sudeći prema izjavi koju je u petak dao ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alen Šeranić to neće biti moguće.

On je istakao da je zbog preventivnih razloga odlučeno da do 1. jula ne razmatraju nastavak profesionalnih liga, već da isprate kakvo će biti zdravlje sportista nakon nastavka treninga, a da potom razmotre i nastavak takmičenja.

Šta će se desiti ako u okviru profesionalne lige utvrdimo da je neko pozitivan? Bilo bi veoma teško utvrditi kontakte i onda bismo morali zaustaviti ligu i poslati sve u kućnu izolaciju. Zato je naša preporuka da do 1. jula ne razmatramo nastavak profesionalnih liga“, rekao je Šeranić novinarima u Banjaluci, prenosi Mondo.

On je podsjetio da je data preporuka da od sljedeće sedmice počnu treninzi profesionalnih sportista i individualni sportovi.

Vi ste naveli gdje počinje prvenstvo, ali niste naveli da je prvenstvo završeno u Belgiji, Francuskoj i Holandiji. U zemljama u kojima se nastavljaju prvenstva izdvajaju velika sredstva da bi obavili testiranja svih sportista i potom dozvolili nastavak profesionalnih liga“, naveo je Šeranić, odgovarajući na pitanje da li će u Srpskoj biti dozvoljeno da fudbalske lige i druga takmičenja počnu prije 1. jula jer počinju i u Njemačkoj, Italiji, Engleskoj i zemljama u okruženju, piše Mondo.

(Reprezentacija.ba)