Anel Hadžić (30) odnedavno je slobodan igrač nakon što je napustio MOL koji ga je zimus odlučio prebaciti u drugi tim.

Hadžić koji sa suprugom boravi u Austriji, gdje čeka rođenje djeteta, ali i odluku gdje će nastaviti karijeru, govorio je za Transfermarkt o mnogim temama, među kojima je najzanimljivija ona o čestim optužbama da je na spisak za SP 2014 u Brazilu upao jer mu je menadžer bio Sejad Sušić, brat tadašnjeg selektora Safeta Sušića.

“Nervirala me ta priča, ali i vrijeđala, Bio sam mlad i ostvario svoj san da zaigram za BiH, a paralelno sam se morao suočiti sa tim da me ljudi vrijeđaju i izmišljaju laži koje nisu imale veze sa istinom. Sejada Sušića uopšte nisam znao i nikada nisam imao ništa sa njim. Bio sam u istoj agenciji, ali sa drugim menadžerom.” priča Anel Hadžić.

“Bilo mi je važno da ja znam istinu i istina me ohrabrivala. Moram reći da mi je pomogao moj prijatelj Edin Džeko koji mi je potvrdio da sam tu zbog znanja i srčanosti koje sam pokazao na ranijim utakmicama” sjeća se Hadžić.

Anel je odigrao nekoliko utakmica za mlade selekcije Austrije, nakon čega je odlučio nositi dres BiH za koju je igrao 14 utakmica.

Zanimljivo, igrao je dvije utakmice i na poziciji stopera protiv Velsa i Belgije u stoperskom paru sa Tonijem Šunjićem, a zadnja linija reprezentacije u tim mečevima izgledala je vrlo solidno.

(Reprezentacija.ba)