Seid Behram (21) jedan je od važnijih igrača Veleža ove sezone, kluba u kojem je počeo karijeru, ali koji je napustio već kao dječak kada je 2014. godine kao dječak otišao u Željezničar, kasnije u Englesku i Luksemburg.

U razgovoru sa šeficom komunikacija FK Velež Belmom Baralijom prisjetio se svega.

“To je vrlo važan period u životu kada sklapate prijateljstva za cijeli život, a ja sam morao otići od kuće. Ipak, što se mora nije teško, tako da sam kao dječak donio odluku važnu za moju karijeru. Kasnije je došla ponuda engleskog Readinga. Znao sam da ću teško dobiti radnu dozvolu u Engleskoj, ali to iskustvo gdje bukvalno kao fudbaler živite fudbal cijeli dan i u klubu provodite od 7 do 5 mi je puno značilo. Naša liga je dobra, ali Engleska je jedan drugi svijet” prepričava Seid Behram za Velež TV.

“I danas mi se plače kada se sjetim osvajanja tog trofeja. Navijači su bili svugdje uz nas, na gostovanjima pogledate oko sebe i vidite samo crvene majice. Gol protiv Olimpika mi je vjerovatno najdraži u karijeri” prepričava Behram.

Pričao je još o svom fudbalskom idolu, treniranju i ponašanju tokom korona krize, te kako je pauzu iskoristio za oporavak.

(Reprezentacija.ba)