Golman naše rukometne selekcije i njemačkog Flensburga Benjamin Burić (29) razgovarao je u četvratk navečer sa bh. komentatorom Sabaduhinom Bahom Topalbećirevićem.

Burić je nekoliko puta ponavljao da je sramotna odluka EHF-a da odgodi baraž za SP, ali i obustavi takmičenja u klupskom rukometu. Isto je to ponovio i u razgovoru sa Bahom.

Benjamin Burić: Odluka EHF-a je velika sramota, morao se naći termin za baraž

“Ja sam sa Flensburgom izgubio njemačko prvenstvo, EHF Ligu šampiona i priliku da se sa BiH borim za plasman na Svjetsko prvenstvo i to zbog odluke EHF-a. Ljut sam i razočaran. Ljudi iz EHF-a ne brinu o popularizaciji rukometa. Oni brinu samo o najbogatijim i mislim da je ta odluka bila sramotna”, kaže Benjamin.

Naš reprezentativni golman se i prisjetio historijskog dvoboja protiv Islanda 2014. godine, kada je rukometna selekcija BiH u baražu eliminisala favorizirane Islanđane i po prvi put se u svojoj historiji plasirala na Svjetsko prvenstvo.

“Bilo je nevjerovatno kada smo izbacili Island. Nismo mogli vjerovati da smo otišli na SP. Niko nije ni smatrao da možemo otići na SP. Jedini koji je vjerovao u naš prolaz je tadašnji selektor Dragan Marković. On nam je rekao da ako dobijemo Island, idemo na SP i tako se i desilo.”

(Reprezentacija.ba)