Fudbalski savez BiH je danas održao treću u nizu video konferenciju sa predstavnicima klubova Premijer lige BiH, a glavna tema je bila nastavak sezone u bh. šampionatu.

Premijer liga BiH je prekinuta 12. marta zbog korona virusa i još uvijek nije poznato da li će se privesti kraju.

Na današnjoj video konferenciji pričalo se o prijedlozima klubova za tekuću sezonu, razlozima i argumentima za odigravanje ili neodigravanje nastavka sezone, zatim o prijedlozima datuma početka nove sezone, ali i o načinu funkcionisranja klubova u narednom periodu.

Na kraju je donesen zaključak da se svi klubovi pismeno očituju da li su za nastavak takmičenja, koji format takmičenja preferiraju, da li su sačinili prijedlog načina počeka trenažnog procesa i priprema susreta te konkretan plan organizacije susreta u posebnim okolonostima.

Administracija NS BiH je klubovima dostavila i prijedlog “Plana mjera i procedura covid-19” za nastavak trenažnog procesa i odigravanja mečeva bez prisustva publike.

Izvršni odbor NS BiH će na narednoj sjednici donijeti zvaničnu odluku o nastavku prvenstva i to tek nakon što bude sagledana kompletna situacija.

(Reprezentacija.ba)