Abdulah Ibraković (49) je putem svoje advokatice Sanele Gorčić zatražio javno izvinjenje predsjednika Čelika Aydina Olguna, koji je krajem aprila u svojoj izjavi spomenuo i Ibrakovića.

U saopštenju za javnost, advokatica Sanela Gorčić, koja zastupa Abdulaha Ibrakovića, ističe da je Olgun iznio niz neistina na ime Abdulaha Ibrakovića te da bivši predsjednik Čelika povuče spornu izjavu.

Turski investitor Aydin Olgun napustio Čelik i poručio: Zbog velikog broja prevara dajem neopozivu ostavku na mjesto predsjednika kluba

“S obzirom da je “vlasnik” zeničkog NK Čelik Aydin Olgun 25. 04. 2020. godine dao izjavu koju je prenijelo nekoliko medija u Bosni i Hercegovini, ista sadržava niz neistina u odnosu na ime Abdulaha Ibrakovića. Radi informisanja javnosti, prevashodno građane Zenice i navijače NK Čelik, negiramo navode g-dina Aydina Olguna kao netačne i neistinite u odnosu na potraživanje Abdulaha Ibrakovića prema ovom klubu”, navodi se u saopštenju i dodaje:

“Posebno su neistinite navedene o nekoj osobi Zaim, sa kojom je navodno Abdulah Ibraković sada retroaktivno zaključio Ugovor da bi zasnovao potraživanje unazad za deset godina. Radi se o prostoj izmišljotini jer ne samo da osoba Zaim nije ni poznata ovoj strani, kao i nepobitnoj činjenici da se sudski postupak vodi od 2013. godine, ukazujemo da je ugovor sa Abdulahom Ibrakovićem potpisao tadašnji direktor NK Čelik g-din Šabić Nermin. S toga, pozivamo g-dina Olguna da se javno izvini Abdulahu Ibrakoviću i povuče svoju izjavu na isti način i putem istih medija putem kojih je iznio i svoje obraćanje dana 25. 04. 2020. godine.”

(Reprezentacija.ba)