Peterostruki boskerski šampion svijeta Felix Sturm (Adnan Ćatić) je 30. aprila na Okružnom sudu u Kolnu osuđen na tri godine zatvora zbog utaje poreza, a danas je saopštio da će uložiti žalbu na ovu presudu.

“Nakon što sam od četvrtka imao vremena procijeniti presudu i njeno opravdanje, odlučio sam – čak i nakon konsultacija, žaliti se na odluku Okružnog suda u Kolnu. Ta odluka nije samo iznenađujuća, već i neshvatljiva”, objavio je Sturm na svom zvaničnom Facebook profilu.

Sturm je tokom suđenja više puta izjavio kako nije bio dopingovan u revanšu protiv Fyodora Chudinova. Smatra da je mala količina nedozvoljene supstance pronađena i mogla ući u njegovo tijelo, što za njega, nije objašnjivo.

“Naučio sam u karijeri da se nosim i s teškim rundama. U ovoj borbi ima još jedna runda i odlučan sam da pobijedim. Ne mogu odustati ovako, nakon presude vidimo neke tačke koje definitivno još uvijek treba razjasniti, siguran sam u svoju korist”, istakao je Felis Sturm.

Dodao je i da se odluka o poreznom postupku ne smije osporavati.

“Tokom suđenja priznao sam da bi porezna deklaracija iz 2008. i 2009. godine s mojom švicarskom konsultantskom kompanijom trebala biti transparentnija. Ne mogu u potpunosti shvatiti pretpostavku suda za 2010. godinu. Želim konačno završiti postupak i fokusirati se na svoju budućnost”, poručuje peterostruki bokserski šampion svijeta.

https://www.facebook.com/FelixSturm/posts/3497138893634893

(Reprezentacija.ba)