Asmir Begović (32) je u razgovoru za britanski Sky Sport govorio o trenutnoj situaciji u talijanskom nogometu, a nezaobilazna tema je bio i Zlatan Ibrahimović.

Na početku razgovora Begović je dobio pitanje o jučerašnjoj situaciji u Njemačkoj, kada je Salomon Kalou objavio snimak iz svlačionice Herthe na kojem se vide kako fudbaleri kluba iz Berlina ne poštuju zdravstvene mjere.

Hertha suspendovala Kaloua zbog snimka na kojem je Ibišević, kaže da je to objavio nakon što je saznao da svi imaju negativne testove

“Ne želim to da komentarišem, jer nisam bio prisutan. Naravno, svi moramo imati veliku odgovornost. Ako svi žele da se vratimo na teren i ponovo zaigramo fudbal, moramo ići u pravom smjeru. Moramo da razumijemo kakvu odogovornost imamo, moramo poštovati mjere i biti pametni. To je pogotovo važno za Milano, jer znamo koliko je grad bio pogođen korona virusom. Ljudi su ovdje zaista poštovali sve mjere i mi se ne smijemo razlikovati”, jasan je Asmir.

Begović je trenutno na posudbi u Milanu iz Bournemoutha, a ističe da mu fudbal mnogo nedostaje.

“Nedostaje mi fudbal. Obožavam ovu igru. Imamo ljekarske preglede u narednih nekoliko dana i nadamo se da ćemo početi sa treninzima bilo to u malim grupama ili individualno. Vjerujemo klubu i nadležnima te nas sigurno neće niko izložiti bespotrebnom riziku.”

Nezaobilazno pitanje novinara Sky Sporta bilo je i o Zlatanu Ibrahimoviću. Asmir govori da su on i Zlatan izgradili lijepo prijateljstvo.

“Svaki dan dobijama pitanja o Zaltanu. Izgradili smo lijepo prijateljstvo. Ima nas nekoliko starijih momaka u timu i razumijemo jedni druge, pogotovo kada se radi o porodici, djeci i ostalim stvarima. On je sjajan momak, dok je kao igrač još bolji, jer uvijek nastoji da ide prema višim standardima i želi da ga prate i saigrači. Mnogo je drugačiji u javnosti nego iza zatvorenih vrata”, riječi su Begovića.

Naš reprezentativni golman je za kraj spomenuo i da nije isključio povratak u Bornemouth, da namjerava braniti do 40. godine te da učestvuje u humanitarnim akcijama UNHCR-a jer je, kako kaže, dva puta bio izbjeglica i da razumije koliko to teško može biti.

(Reprezentacija.ba)