Pratite li Mozart All Star humanitarni turnir na Sport Klub 1? Sav prihod od gubitnih tiketa na ovo takmičenje Mozzart će uplatiti bolnicama u Sarajevu i Beogradu uz unaprijed pripremljenih 10.000€ (po 5.000 eura za svaku).

Četvrfinale je u potpunosti opravdalo očekivanje na Mozzart All Star humanitarnom turniru. Prvo dva ubjedljiva slavlja, a potom dva okršaja koja su najavila više nego uzbudljivo polufinale. Džanan Musa je krunisao sjajne partije iz grupne faze takmičenja i više nego silovito eliminisao Amera Gojaka. Izuzetan u četvrtfinalu bio je i Darko Todorović, koji je bez većih problema izbacio Luku Jovića. Uzbuđenja su uslijedila u okršaju Ivana Šaponjića i Borisa Radunovića, koji je napadač Atletiko Madrida riješio u svoju korist poslije velike drame u tri meča. Slično je bilo i u obračunu Nikole Milenkovića i Damjana Dostanića, koji je riješen u majstorici pobjedom defanzivca Fiorentine. Mladi igrač Ajaksa je na ovom turniru platio danak činjenici da je igrao sa svojim Kopljanicima, koji su bili drastično slabiji od ostalih protivnika, ali je i pored toga ostavio odličan utisak.

Za razliku od prvog turnira kada je učestvovalo osam sportista i igralo se po nokaut sistemu, ovoga puta je osam sportista iz regiona prvo bilo raspoređeno u dvije grupe sa po četiri učeenika, a potom se prešlo na četvrtfinale i nokaut fazu takmičenja. Kao što znate, u grupama nije bilo ispadanja, već su svi takmičenje nastavili u četvrtfinalu, a onda su započela prava uzbuđenja. Eliminaciona runda igra se na dvije pobjede, kako bi se isključio efekat sreće i dalje prošao zaista bolji takmičar.

Džanan Musa je bio silovit u grupnoj fazi takmičenja i veliki favorit u četvrtfinalu, što je apsolutno opravdao u okršaju sa svojim prijateljem Amerom Gojakom. U okršaju dva Pari Sen Žermena onaj koji je vodio košarkaš Bruklina bukvalno je demonstrirao silu u oba meča, sa čak 14 postignutih golova, bez ijednog primljenog. Musa je igrao u svom stilu i preko ubitačnih krila dovodio protivničku odbranu u mat poziciju. U ovom trenutku djeluje kao da je veliki favorit na čitavom turniru, ali tek sada ga očekuju oni najteži protivnici.

Luka Jović je u prvom meču uspio da povede sa svojim Real Madridom zahvaljujući golu Karima Benzeme, ali je Darko Todorović izjednačio već u 10. minutu preko Hendersona. Liverpul je dobio na samopouzdanju i već do poluvremena vodio sa 3:1, poslije čega je još furioznije zaigrao u drugom poluvremenu. Redsi su na kontranapade potpuno uništili Madriđane i stigli do ubjedljivog slavlja.

Napadač Reala je sve svoje adute iznio na sto u drugom meču. Poveo je već u trećem minutu, a u 15. imao i dva gola prednosti. Todorović je baš kao i u prvom meču imao spreman odgovor. Uspio je nekako da ublaži prednost do kraja prvog poluvremena, a potom i da u nastavku potpuno preokrene rezultat u svoju korist.

Ivan Šaponjić se našao u velikim problemima u ovom četvrfinalu, s obzirom da je Boris Radunović sa svojim Mančester Sitijem bio izuzetno raspoložen u prvom meču. Sa tri gola Serhija Aguera Građani su došli do vrijedne pobjede, a Radunović do vođstva u u ovoj četvrtfinalnoj seriji.

U drugom meču ogromna drama. Aguero je već u sedmom minutu doveo građane u vođstvo. Radunovića je samo nekoliko minuta dijelilo od polufinala, ali je Totenhem tri minuta prije kraja stigao do izjednačenja preko Sisoka. Meč je odlučivao zlatni gol, a on je stigao već u četvrtom minutu preko Lukasa Moure.

U odlučujućoj utakmici psihološka prednost na strani premijernog šampiona Mozzart All Star humanitarnog turnira, ali viđena još jedna prava rovovska bitka na terenu. Totenhem je poveo golom Lo Selsa u 35. minutu, a onda u samoj završnici prvog poluvremena umalo duplirao prednost. Građani su veliku priliku za izjednačenje imali već na početku drugog poluvremena, kada je David Silva šutirao pored gola, dok je sa druge strane Kejn uzdrmao prečku Mančester Sitija. Šaponjić je uspio da u potpunosti iskontroliše finiš utakmice i stigne do polufinala.

Iako se radilo o okršaju prvoplasiranog iz grupe A i četvrtoplasiranog iz grupe B, bilo je više nego jasno da bi u ovom četvrtfinalu mogla da bude viđena ozbiljna drama. To je mladi Damjan Dostanić pokazao već u prvom meču, koji je dobio sa ubjedljivih 6:2.

Ipak, Građani su u drugu utakmicu odigrali znatno zrelije i uspjeli da iskoriste razliku u kvalitetu u svojim redovima. Na kraju, odlučio je zlatni gol i pogodak Rahima Sterlinga, pa je odluka pala u majstorici.

Tamo je viđena ozbiljna borba. Ajaks je poveo golom Dušana Tadića, dok je sa druge strane Bernardo Silva u samom finišu prvog poluvremena izjednačio spektakularnim pogotkom. U drugom poluvremenu na isteku časa igre efektan pogodak je postigao Sane, dok je možda i ključan pogodak u 66. minutu postigao Kevin de Brujne. Ajaks se ipak nije predao, smanjio je rezultat preko Promesa, ali je ubrzo Bernardo Silva ponovo vratio svom timu dva gola prednosti. Sve što su Kopljanici uspeli da iskoriste jeste da stignu do još jednog pogotka preko Kvinsija Promesa.

Ono što je jasno, u finalu ćemo sigurno imati obračun različitih stilova igre, pošto su se oni slični poklopili u polufinalu. Džanan Musa i Darko Todorović igraju na gol više, pa će biti zanimljivo vidjeti ko će pronaći svoj put do finala. Musa je postigao 14 golova u četvrtfinalu, ali nije primio gol, čime je pokazao da se izuzetno dobro snalazi i u defanzivi. Sa druge strane, Todorović mora da pronađe način da izbjegne brzo primanje pogodaka na početku meča, jer će protivnik kao što je košarkaš Bruklina to umjeti ozbiljno da kazni.

Okršaj između Milenkovića i Šaponjića biće prava repriza polufinala sa premijernog Mozzart All Star humanitarnog turnira. Tada je Šaponjić prošao dalje sa Atletiko Madridom, ali je činjenica da se sada ne snalazi baš tako dobro sa Totenhemom. To će Milenković pokušati da iskoristi i revanšira se svom rivalu, mada je više nego jasno da nas očekuje ozbiljno taktičko nadmudrivanje.

Kladionica MOZZART je objavila kvote za polufinalne okršaje na koje se možete kladiti danas do 17 časova. Napominjemo, za klađenje se računa samo prvi meč u oba polufinala. Podsjećanja radi, sav prihod od uplaćenih gubitnih tiketa odlazi u humanitarne svrhe, kao donacija bolnicama u Sarajevu i Beogradu koje se bore protiv bolesti Covid-19, kao i unaprijed pripremljenih 10.000€.

POLUFINALE:

(7,00) DARKO TODOROVIĆ (5,50) DŽANAN MUSA (1,30)

(2,40) NIKOLA MILENKOVIĆ (3,80) IVAN ŠAPONJIĆ (2,40)

OVDJE možete pogledati specijalnu ponudu!

(Sponzorisani tekst, 18+)