Edin Džeko (34) odgovarao je na pitanja Rome putem interneta, a između ostalog dotakao se nastavka Serije A, odnosno činjenice kako su pojedini talijanski političari istakli kako će ekipe zbog korona epidemije morati trenirati na javnim otvorenim površinama poput parkova, a ne u svojim trening centrima.

“Mislim da je to apsurdno. Roma radi puno na borbi protiv epidemije korona virusa, a sigurno je kako će i u samom trening centru osigurati najbolje uslove za igrače i sve uposlenike” rekao je Džeko.

“Ako gledamo finansijski fudbal se ne igra samo zbog nas igrača, nego i zbog uposlenika u klubovima i svih drugih koji žive od fudbala. Naravno tu je i ogromna ljubav navijača zbog kojih sve to uopšte i postoji. Nadam se da ćemo zbog svih nabrojanih što prije zaigrati” iskren je Edin.

Edin Džeko nedavno je objavio fotografiju na kojoj kao dječak drži šal Rome, prisjetio se odakle mu taj navijački suvenir zbog kojeg je dobio još veće simpatije navijača u Rimu.

“Prije 18 godina sam sa Željezničarom bio na turniru u Ferrari. Šetali smo ulicama, kupovali dresove i druge fudbalske stvari, a ja sam kupio taj šal. Zaboravio sam gdje je, tako da me fotografija obradovala” priča bh. kapiten.

Otkrio je i protiv koga je najteže od stopera igrati u Italiji.

“Puno je dobrih igrača, ali ako moram istači jedno to je – Chiellini. On uvijek lomi protivnika” priznao je Edin Džeko.

(Reprezentacija.ba)