Ne stišava se bura nakon što je u petak turski investitor Aydin Olgun podnio neopozivu ostavku na mjesto predsjednika NK Čelik.

Olgun je iznio niz kritika na račun mnogih uključenih u rad Čelika, a konflikt je otišao toliko daleko da navijači zeničkog kluba putem zvaničnih kanala Čelika na društvenim mrežama stalno moraju čitati interna dopisivanja interesnih grupa iz i oko kluba.

Prljav veš se iznosi na sve strane, a najveća žrtva svakako u ovom cijelom skandalu su Čelik, Robijaši i Bilino Polje.

Čini se kako je svima uključenima u rat oko Čelika najmanje bitan klub, čiji se navijači i simpatizeri, ali i svi ponosni Zeničani ovih dana crvene od muke i jada.

A kakva je kriza u Čeliku najbolje ocrtava izgled terena Bilinog Polja koji je, ako je vjerovati fotografijama, jako uništen pred nastavak BHT Premijer lige BiH koja je planirana za zadnja dva dana mjeseca maja.

Veća briga od terena i poruka je veliko pitanje da li uopšte postoji siguran koridor za budućnost Čelika? Svi pogledi su upereni ka uspješnim biznismenima koji su godinama podržavali klub.

Ali, čini se da u Čeliku, kao i u svim bh. klubovima nema svijetle budućnosti dok se ne osmisli praktičan način za investiranje i osiguranje uloženog kapitala u klubove kao firme…

https://www.instagram.com/p/B_e-dlGlGBh/
https://www.instagram.com/p/B_a9530lTI0/
https://www.instagram.com/p/B_a_Ff_lnzs/

(Reprezentacija.ba)