Naš reprezentativac Elvis Sarić (29) tokom cijelog perioda pandemije korona virusa bio je u Saudijskoj Arabiji gdje igra za Al Ahli.

Ovog vikenda Sarić se uspio vratiti kući, a prema Bosni i Hercegovini zajedno je stigao avionom u Beograd zajedno sa svojim saigračem Markom Marinom i trenerom Vladanom Milojevićem.

Dok većina europskih klubova upravo vraća svoje igrače kako bi započeli pripreme za nastavak prvenstva krajem maja, Saudijci su mjesec i pol dana nakon početka pandemije odlučili pustiti ih kući.

Sarić je prošle godine u Al Ahli stigao iz korejskog Suwon Bluewingsa. Ove sezone odigrao je 20 utakmica, a minutažu je dobivao u zavisnosti od promjena trenera koje su se u Saudijskoj Arabiji dešavaju vrlo često. U Al Ahli ga je doveo Branko Ivanković, kojega je brzo zamijenio Švicarac Christian Gross, a brzo kasnije njega domaći trener Mazen Bahkali. Za nadati se da će kod srbijanskog trenera imati bolju minutažu.

Za BiH je odigrao 18 utakmica za vrijeme mandata Roberta Prosinečkog, a postigao je i jedan gol protiv Sjeverne Irske u gostima u utakmici Lige Nacija. Posljednji put za BiH je igrao u novembru 2019. protiv Lihtenštajna.

Rođen je u Dubrovniku, a igrao je za GOŠK Dubrovnik, Lučko, Vinogradar, Inter Zaprešič, Slobodu i Sarajevo odakle 2018. odlazi u Južnu Koreju.

(Reprezentacija.ba)