Bivši fudbaler Željezničara, Armin Hodžić, trenutno igra u mađarskom MOL Vidiju, a dvadesetpetogodišnji napadač je govorio za zvaničnu stranicu FK Željezničar.

“Situacija je ista kao i u ostalim ligama, svi se nadamo da će prvenstvo što prije ipak početi. U izolaciji treniram, klub je obezbijedio uslove za kućne treninge i na taj način održavamo formu”, odgovorio je Armin Hodžić na pitanje o trenutnoj situaciji u Mađarskoj, a potom je nastavio pričati o Željezničaru:

“Najdraži gol u dresu Željezničara postigao sam na derbiju, protiv Sarajeva 2014. godine. Ima mnogo lijepih utakmica koje bih izdvojio, a ako moram to su sigurno utakmice protiv Slavije (2:1) i Zrinjskog (2:1).”

Hodžić je u omladinskim selekcijama Plavih briljirao, a kako ističe teško je izdvojiti najboljeg saigrača.

“Naravno da se sjećam omladinskih utakmica. Ipak, to su moji prvi fudbalski koraci koji su me definirali kao igrača. Zabijao sam po 40 golova u sezoni. Vjerujem da će se svi sjećati te omladinske generacije, jako uspješne. Sa mnom su svlačionicu dijelili i sadašnji reprezentativci i zaista bi bilo teško izdvojiti nekoga, zaista mnogo kvalitetnih igrača kao što su Hajradinović, Zolotić, Bajić, Ćerimagić, Hota i mnogi drugi.”

Armin Hodžić je već 2011. godine potpisao ugovor s Liverpoolom, igrao je za mlađe selekcije, rezervni tim, a nisu rijetki bili ni treninzi s velikim zvijezdama prvog tima engleskog velikana.

“Sigurno da je period proveden u Liverpoolu obilježio značajan dio moje karijere. Kao mlad fudbaler susreo sam se sa sistemom i režimom koji me mnogo promijenio, počevši od načina prehrane preko treninga do samih utakmica. Imao sam priliku trenirati s legendama svjetskog fudbala koje sam do tog trena gledao na televiziji. Zaista sam ponosan na svoje dostignuće, i na to da su me uočili skauti takvog kluba i poželjeli saradnju sa mnom, istakao je Hodžić.

Sadašnji napadač ekipe MOL Vidi iz Liverpoola stigao je na posudbu u Željezničar. Uslijedile su jako dobre partije, osvojena je i titula prvaka BiH, a Hodžić ne krije da je taj trofej najdraži u karijeri.

“Amar Osim je najkvalitetniji trener na našim prostorima, to odgovorno tvrdim. Njegov način i metoda rada, organizacija utakmica i rad s igračima ga sigurno izdvajaju u odnosu na ostale. Sretan sa što sam imao priliku raditi s njim. Naravno da sam u kontaktu s mnogo igrača iz Želje, s nekim manje s nekim više, ali to su najčešće Zolotić, Bekrić, Stanić, Kjosevski, Adilović, Selimović, Čolić, Tomić. Još bih rekao da sam osvojio dobrih trofeja do sada, ali najdraži trofej je titula prvaka BiH sa Željom.”

Foto: Damir Hajdarbašić, Reprezentacija.ba

Armin Hodžić je već duže vrijeme u A reprezentaciji BiH za koju je postigao tri pogotka. Priča o Želji na okupljanjima je neizostavni dio razgovora.

“Nesporno je da je Željezničar jedan od najtrofejnijih klubova na ovim prostorima, te samim tim proizvodi i najkvalitetnije igrače. Stoga i ne treba da čudi da reprezentaciju BiH čini veliki broj, što sadašnjih, što bivših igrača Željezničara. I tačno je, često na okupljanjima pričao o Želji, o vremenu provedenom u klubu, utiscima, sjećanjima, razmjenjujemo iskustva i anegdote s utakmica. Sa Šehićem najviše pričao o dešavanjima oko Želje, posebno prije šta se dešavalo, bude tu svakakvih situacija, anegdota pa se smijemo i po dva sata. Nevjerovatno, ali to su prave priče”, kazao je Hodžić, a za kraj dodao:

“Nadam se da će situacija, odnosno ovaj virus koji je zadesio cijeli svijet ubrzo proći i da ćemo se svi vratiti svom standardnom životu. Očekujem navijače na tribinama, jer bez njih sport gubi svoj smisao.”

Armin Hodžić rođen je 17. novembra 1994. godine u Sarajevu. Prošao je omladinske selekcije Željezničara i Liverpoola, a potom igrao za prvi tim Želje, Dinama i trenutno nosi dres ekipe MOL Vidi. Za Plave je odigrao 56 utakmica i postigao 19 golova. Osvojio je titulu prvaka BiH, po tri titule prvaka i Kupa Hrvatske, te jedan Kup Mađarske.

(Reprezentacija.ba)