Besim Šerbečić (21), mladi reprezentativac BiH i prvotimac FK Sarajevo, odgovarao je na pitanja navijača Bordo kluba.

Premijer liga BiH, poput skoro svih europskih liga, se ne igra zbog korona virusa, a Šerbečić vrijeme provodi u izolaciji i trenira po planu i programu.

“Pauzu, kao i svi ostali, najviše provodim u izolaciji sa svojom porodicom uz plan i program treninga profesora Jeleškovića. Formu održavam radeći po planu i programu, pa se nadam da ću spreman dočekati nastavak sezone.”

Besim ističe da je Sarajevo najveći klub u BiH, a najdraži susret u dresu Sarajeva mu je protiv Celtica.

“S obzirom da je Sarajevo najveći klub u Bosni i Hercegovini, sigurno da je velika čast i odgovornost nositi ovaj dres. Najdraži susret u dresu Sarajeva je onaj protiv Celtica i to ću pamtiti do kraja života. “, govori Šerbečić i komentariše navijače Sarajeva:

“Znao sam kakve navijače ima Sarajevo i prije nego što sam stigao. Ipak, kada ste tu, onda tek vidite koliko vas ljudi vole i kakvu vam podršku daju na svakom susretu, bilo to kod kuće ili u gostima. Mislim da su bitan faktor za rezultate kluba i nadam se da će nas nastaviti podržavati.”

U21 reprezentativac BiH ističe da najviše vremena provodi sa Kovačevićem i Mustedanagićem, koji su mu saigrači i u mladoj selekciji Bosne i Hercegovine.

“Imam dobar odnos sa svim igračima, ali najduže znam Vladana Kovačevića i Zinedina Mustedanagića. S njima se najviše družim.”

Naš mladi reprezentativac je otkrio da su za njega klupske kolege Amar Rahmanović i Mersudin Ahmetović najbolji igrači Premijer lige BiH, a da je danski fudbaler Niklas Bendtner najveće ime sa kojim je dijelio svlačionicu. Bendtner i Šerbečić su zajedno igrali u norveškom Rosenborgu.

Omiljeni strani klub mu je Barcelona, dok su Gerard Pique (Barcelona) i Raphale Varane (Real Madrid) njegovi fudbalski uzori, odnosno igrači čiji stil igre preferira.

https://www.facebook.com/FudbalskiKlubSarajevo/videos/672146850242016/

(Reprezentacija.ba)