Turski investitor Aydin Olgun podnio je neopozivu ostavku na mjesto predsjednika NK Čelik.

S obzirom da zbog pandemije korona virusa nije u mogućnosti da dođe u BiH, Olgun je dostavio pismo i saopštio da više neće biti predsjednik zeničkog kluba.

“Sada sam upravo shvatio dubinu problema, prevare, zablude i laži u koje su me dovodili sve vrijeme. Moja namjera prema NK Čelik i BiH je bila iskrena, iz dubine srca i duše. O svemu sam htio informisati prvo članove Skupštine, ali nažalost ona je odgođena zbog korona virusa. Zbog svega navedenog i velikog broja prevara i zabluda u koje sam dovede, dajem neopozivu ostavku na mjesto predsjednika kluba i predsjednika Upravnog odbora o čemu sam danas pismeno obavijestio NK Čelik i grad Zenicu. Bosanski ljubitelji fudbala i dragi Zeničani, večeras ćemo vratiti ključ i pečat kluba poštovanom gradonačelniku. Klub ćemo vratiti onako kako smo ga uzeli”, poručio je Olgun između ostalog u svom pismu.

Olgun je u Bosnu i Hercegovinu stigao 2017. godine, a zvanično je u januaru 2018. godine preuzeo Čelik i dobio upravljačka prava od 70%.

Čelik se nakon 22 odigrana kola u Premijer ligi BiH nalazi na pretposljednjoj poziciji i do kraja šampionata će imati težak zadatak da ostane u društvu najboljih.

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Obavještenje građana i navijača NK Čelik u Zenici

A post shared by NK ČELIK Zenica (@nk.celik) on

(Reprezentacija.ba)