EHF je danas zvanično saopštio da se neće igrati kvalifikacije za baraž i baraž za odlazak na Svjetsko prvenstvo, pa će tako naša reprezentacija ostati bez prilike da izbori nastup na smotri najboljih selekcija svijeta.

EHF donio nevjerovatnu odluku, bh. rukometaši ostali bez prilike da se plasiraju na Svjetsko prvenstvo

Benjamin Burić, golman našeg nacionalnog tima i njemačkog Flensburga, oglasio se putem svoje zvanične Facebook stranice i poručio da je šokiran odlukom EHF-a.

“Svakim danom lošija od lošije vijesti! Prvo sam saznao da je Bundesliga proglasila kraj sezone po trenutnom rasporedu, sto znači da je moj SG Flensburg-Handewitt tek drugi, a izbacili su nas i iz Lige prvaka. Zatim je do mene stigla vijest da nekoliko mojih Maglajlija boluje od korone, a danas me šokirala vijest da nećemo imati priliku da kroz baraž izborimo plasman na Svjetsko prvenstvo, noseći dres Bosne i Hercegovine”, napisao je Burić na svom zvaničnom Facebook profilu i dodao:

“Svi koji me poznaju, znaju koliko mi znači grb nase zemlje i ne mogu vam opisati koliko sam razočaran ovom odlukom EHF-a! Osjećam se kao da mi je neko ukrao dio karijere! Molim Boga da ova pandemija sto prije prođe i da svi živi i zdravi izađemo iz svega i da se sve vrati u normalu. PS: Ima i lijepih vijesti, a to je Ramazan i svima, koji poste, želim da u vjeri i s lakoćom isposte i ovaj sveti mjesec! Ramazan Mubarek Olsun.”

(Reprezentacija.ba)