Iako je Fudbalski savez BiH nakon video konferencije sa UEFA-om u utorak saopštio će se termini baraž za EURO 2020 odrediti tek nakon smirivanja korona krize, iz Fudbalskog saveza Srbije i Fudbalskog saveza Sjeverne Makedonije čije ekipe reprezentacije igraju baraž prenijeli su jasno precizirana tri moguća termina za mečeve baraža.

FS BiH održao sastanak sa UEFA-om: Termini baraža se ne znaju

Na zvaničnoj stranici Fudbalskog saveza Srbije su objavljena i tri moguća termina baraža te 27. maj kao datum donošenja odluke o terminu baraža, dok je na službenoj stranici Fudbalskog saveza Sjeverne Makedonije saopšteno da UEFA odluku o uvjetima baraža donijeti na sjednici u maju mjesecu.

“Određivanje datuma za odigravanje ovih utakmica će biti definisano tek u slučaju kada dođe do ublažavanja restriktivnih mjera koje su na snazi, a izdate su od strane nadležnih organa zemalja širom svijeta sa jedinstvenim ciljem, borba protiv širenja pandemije COVID-19.” naveli su pak iz FS BiH, pa se pitamo da li su uopšte razumjeli šta su im poručili iz UEFA na video konferenciji.

Što se tiče mogućih termina za utakmice baraža, postoje tri scenarija za polufinale i finale.

U prvom scenariju mečevi bi se igrali u septembru i oktobru, u drugom u oktobru i novembru, a u trećem susreti polufinala i finala bi na programu bili u novembru.

Naravno, sve će zavisiti od situacije sa pandemijom korona virusa u Europi.

Naša selekcija će u polufinalu baraža UEFA B Lige nacija igrati na svom terenu protiv Sjeverne Irske.

Ukoliko prođemo Sjevernu Irsku, protivnik u finalu (duel bi se igrao u BiH) bit će pobjednik duela Slovačka – Republika Irska.

(Reprezentacija.ba)