Predsjednik Upravnog odbora Fudbalskog kluba Sarajevo, Senad Jahić u utorak je posjetio ministra kulture i sporta Kantona Sarajevo, Kenana Alikadića, a govorilo o pomoći Ministarstva kulture i sporta KS u kapitalnim ulaganjima kluba planiranih u tekućoj godini.

“Nastavit ćemo aktivno raditi na promociji sporta, te će podrška premijerligašima i sportu KS biti pojačana u odnosu na prethodnu godinu. Pored toga, sredstva uložena u poboljšanje sportskih objekata bit će znatno veća. O svim ulaganja u Olimpijski stadion Asim Ferhatović Hase razgovarat će se trilateralno, odnosno ukljućit će se i Općina Centar.” rekao je ministar Alikadić.

Po prestanku stanja pandemije koronavirusa, Ministarstvo će učiniti dodatne napore u cilju što je moguće bržeg nastavka trenažnog i takmičarskog procesa.

“Svjesni situacije u kojoj se nalazimo, te negativnih efekata koje će pandemija koronavirusa uzrokovati, obavljen je razgovor sa ministrom Alikadićem u cilju pripreme za naredni period. Iznimno je važno da spremni dočekamo završetak pandemije, te nastavimo sa planiranim aktivnostima. Pored toga, Ministarstvo se obavezalo pomoći u implementaciji infrastrukturnih projekata kluba u budućnosti.” poručio je Jahić.

(Reprezentacija.ba)