Direktor Veleža Džemil Šoše govorio je za Velež TV o trenutnoj situaciji u Veležu i BHT Premijer ligi.

“Razgovarali smo na video konferenciji sa predstavnicima Saveza i drugih klubova. Niko od nas ne može odlučivati o nastavku sezone, dok državne institucije ne donesu svoje odluke” govori Šoše.

U Veležu vlada veliko zajedništvo između uprave, administracije, igrača i navijača.

“Kada smo se suočili sa korona krizom i prestankom takmičenja, te samim tim smanjenjem prihoda Uprava kluba jasno je odlučila da želi zadržati igrače. S druge strane vrlo sam ponosan na naše igrače koji su prihvatili smanjenje plate od 50%. Izaćemo svi zajedno jači iz ove situacije.” govori Šoše.

U Veležu su u proteklih par godina napravljeni ogromni iskoraci. Klub je vraćen u BHT Premijer ligu, finansijski stabilizovan, ostvaren je ogroman napredak u infrastrukturi u izgradnji novih tribina, reflektora i drugih kapaciteta, pokrenuti online fan shop i napravljen niz drugih pomaka koji pokazuju zdravlje kluba.

Radovi na istočnoj tribini Stadiona Rođeni nisu stali ni tokom korona krize.

“I u vrijeme krize radovi na navijačkoj Red Army tribini nisu stali. Istina oni su smanjeni zbog ograničenosti broja radnika koji mogu istovremeno biti na stadionu, ali se još uvijek radi. Rokovi će možda biti pomjereni, ali je to prihvatljivo s obzirom da će se liga nastaviti vjerovatno bez publike.”

Igrači Veleža uz nadzor stručnog štaba u kućnoj izolaciji rade treninge na održavanju forme, a šef struke Feđa Dudić redovno učestvuje u predavanjima i radionicama Centra za edukaciju trenera FS BiH.

(Reprezentacija.ba)