Talijanski mediji, a među njima renomirana Gazzetta dello Sport, cijelu sezonu pišu o mogućem odlasku Miralema Pjanića (30) u PSG, a iste tvrdnje donose ponovo.

Juventus u svojim redovima želi vidjeti Icardija, koji je navodno u PSG došao samo kako bi mogao preći u Juventus, jer ga Inter nije želio direktno prodati svojim velikim rivalima.

Icardi bi u Torino mogao stići već na ljeto, a na Park Prinčeva u zamjenu bi kao prvi kandidat išao Miralem Pjanić, eventualno Alex Sandro.

Pjanić se osim uz PSG u posljednje vrijeme povezivao kao novi igrač Chelsea i Real Madrida. Navodno ga je Sarri želio mijenjati Jorginha, pa je navodno bio u svađi sa Ronaldom, a navodno mu je PSG i lična ambicija…

Od svih ovih scenarija uveliko zavisi i odluka o tome koji će trener voditi Juventus u narednoj sezoni, odnosno da li će Maurizio Sarri ostati ili napustiti “staru damu”.

Icardiju i Pjaniću vrijednost je približno ista prema Transfermarktu. Uz korekcije tokom korona krize Pjanić vrijedi 52, a Icardi 60 miliona eura.

(Reprezentacija.ba)