Ervin Zukanović (33) dobio je poziv iz SPAL-a da se vrati u Ferraru te će se najvjerovatnije u utorak napustiti Bosnu i Hercegovinu, gdje je boravio proteklih sedmica.

“Za dan-dva se vraćam u Italiju, najvjerovatnije u utorak. Čekam još neku potvrdu i idemo lagano nazad. Prema posljednjim informacijama iz Ferare, za 27. april imamo zakazane ljekarske preglede – isto kao da počinje nova sezona, a onda bismo 4. maja trebali krenuti s treninzima”, rekao je Zukanović za Dnevni avaz i otkrio da će u Italiju krenuti svojim automobilom te da će 14 dana biti u karantinu.

“Lagano, nema tu problema, s tim što će mi klub poslati neki putni certifikat. Da moram doći. Kad dođem u Italiju, na svoje odredište, idem dvije sedmice u karantin. To je obaveza.”

Zukanović je krajem januara tekuće godine iz saudijskog Al Ahlija prešao u redove SPAL-a.

Naš defanzivac je imao i unosnu ponudu od belgijskog Leuvena (klub je kupio vlasnik Leicester Cityja), ali je odlučio da nastavi karijeru u Seriji A gdje ima izgrađeno ime i gdje je odigrao preko 130 mečeva za pet različitih klubova.

Nastupao je za Chievo, Genou, Sampdoriju, Atalantu i Romu.

Ervin se u SPALu- veoma brzo nametnuo i izborio mjesto startera, iako je nakon njegovog dolaska promijenjen trener u timu iz Ferrare.

(Reprezentacija.ba)