Splitski Hajduk, čiji je član U21 reprezntativac BiH Nihad Mujakić, zaključio je dogovor sa svim igračima i stručnom štabom prvog tima o smanjenju primanja zbog situacije sa korona virusom.

Igrači prvog tima su prihvatili prijedlog kluba da u narednih šest mjeseci dobijaju 40% ugovorenih primanja, isplata dodatnih 40% će se odgoditi na rok od šest mjeseci, dok će se igrači odreći preostalih 20% primanja.

Hajduk se zahvalio svim igračima i ponudio da se u slučaju plasmana u grupnu fazu europskih takmičenja ugovori automatski vrate na vrijednosti iz vremena prije pandemije korona virusa u stopostnonom iznosu.

“HNK Hajduk zahvaljuje igračima na razumijevanju i saradnji pri postizanju dogovora oko regulisanja plata u kriznim vremenima kako bi se osigurala finansijska stabilnost i održivost kluba na duži rok. U takvoj atmosferi međusobnog uvažavanja i jedinstva unutar Kluba sigurni smo da ni željeni sportski rezultat neće izostati. Proces zaključivanja ugovora okončali smo u rekordno kratkom roku. Uprava i dio radne zajednice s većim primanjima će također dijeliti sudbinu igrača”, kazao je predsjednik Uprave HNK Hajduk Marin Brbić za zvaničnu stranicu kluba.

(Reprezentacija.ba)