Rusi su nedavno napravili najbolji sastav od igrača iz bivše Jugoslavije koji su igrali u Rusiji, a nepravedno je izostavljen Marko Topić čije je mjesto zauzeo Savo Milošević.

U vrhu napada našli su se Ivica Olić i Savo Milošević. Olić je dao 35 golova u Rusiji, a Milošević samo tri. Marko Topić ih je u Rusiji zabio čak 36, pa nije jasno kako se nije našao u tom idealnom timu.

Inače, više od Topića u Rusiji je od exYu igrača zabio više golova samo Zoran Tošić – njih 37 – odnosno samo jedan više od Marka.

  1. Tošić 37 golova
  2. Topić 36 golova
  3. Olić 35 golova

U tom sastavu svoje mjesto zasluženo je našao Elvir Rahimić. Sa timom iz Moskve osvojio je ukupno 17 trofeja. Pet puta je bio prvak Rusije, sedam puta osvojio Kup ove zemlje, ima četiri trofeja Superkupa Rusije i Kup UEFA 2005. godine.

Marko Topić je u Rusiji igrao od 2005. do 2011. godine. Nastupao je tri godine za Samaru, a onda tri godine za Saturn. 2011. godine se i penzionisao.

Tošić je 2010. došao iz Manchester Uniteda u CSKA i tu ostao sedam godina. Danas igra u Kini. Ivica Olić je u Rusiji za CSKA igrao od 2003. do 2007.. Došao je iz Dinama, a otišao u HSV.

(Reprezentacija.ba)