U21 reprezentativac BiH i golman FK Sarajevo Vladan Kovačević (21) odgovarao je na pitanja koja su mu postavljali navijači Bordo kluba.

Kada si odlučio da želiš postati golman?

“Još kao mali sam gledao jednu utakmicu Manchester Uniteda sa svojim roditeljima. Tada sam svojoj majci rekao da ću da zamijenim Edwina van der Sara na golu Manchestera i nadam se da ću jednog dana ostvariti svoj dječački san.” govori Kovačević, inače najskuplji igrač BHT Premijer lige BiH sa cijenom od 900.000 eur.

Da li si oduvijek bio golman?

“Fudbal sam počeo trenirati sa pet ili šest godina. Prvo sam bio napadač sve dok nismo otišli na jedan turnir. Na tom turniru nam je falio golman, pa sam stao na gol. Tada sam zavolio ono čime se sada bavim.

Da nisi golman šta bi radio u životu?

“Da nisam golman vjerovatno bih igrao tenis. Iako sam timski igrač, tenis mi je uvijek bio privlačan. Jedan od razloga je i to što bih posjetio mnoga mjesta.”

Kakav je osjećaj braniti na velikim utakmicama?

“Velike utakmice nose velike emocije. Tu je i velika odgovornost. Pogotovo se to odnosi na derbije i meč protiv Celtica u gostima. U isto vrijeme sam uzbuđen i nervozan na takvim utakmicama, jer je veliku log u pitanju. Ipak, ja volim izazove i jedva čekam takve susrete.”

Najdraža utakmica u dresu Sarajeva?

“Najdraža utakmica mi je pobjeda na Grbavici nad Željom od 3:0.”

Kakav je osjećaj biti ljubimac navijača FK Sarajevo?

“Svjestan sam podrške velikog broja navijača. Sretan sam i zahvalan sam što su to prepoznali. Ja ću se truditi da pružim maksimum svaki put za ovaj klub.”

Ima li nekih ponuda iz inostranstva? Da li ideš na kraj sezone?

“Ponuda svakako da ima, ali ne razmišljam još o odlasku. Kada dođe vrijeme svi ćemo sjesti i odlučiti šta je najbolje za mene.”

https://www.facebook.com/FudbalskiKlubSarajevo/videos/1128961000799589/

(Reprezentacija.ba)