Hajduk je u akciji “Dišimo kao jedno” prikupio više od 200.000 KM u borbi protiv pandemije korona virusa, objavljeno je na zvnaničnoj stranici kluba iz Splita.

Igrači Hajduka i zaposlenici kluba su započeli donacijama ovu akciju, a kasnije su im se pridružili i navijači, javne ličnosti te bivši zaposlenici.

Klub je u saopštenju naveo da će ukupan iznos biti iskorišten za kupovinu medicinskih uređaja i opreme koja će biti dostupna KBC Split s ciljem opremanja Odjela intenzivne njege Zavoda za ortopediju i traumatologiju splitske bolnice koja služi za skrb najtežih bolesnika zaraženih koronavirusom.”

Za ekipu Hajduka trenutno nastupa i U21 reprezentativac Nihad Mujakić, dok je sportski direktor kluba Mario Stanić, koji je rođen u Sarajevu.

U posljednjih nekoliko godina dres Hajduka su sa mnogo uspjeha nosili i bh. fudbaleri Almir Turković, Senijad Ibričić, Tino Sven Sušić, Boris Pandža, dok je splitski klub trenirao Blaž Slišković, koji je i sam u igračkoj karijeri nastupao za tim sa Poljuda.

(Reprezentacija.ba)