Feđa Dudić, trener mostarskog Veleža, kazao je za Novu BH da se nada nastavku Premijer lige Bosne i Hercegovine, koja je prekinuta zbog korona virusa.

“Očekujem da se klubovi dogovore i da svi imaju želju i volju da nastave igrati. Zdravlje je na prvom mjestu, ali sigurno da se sve polako normalizuje. Ako se u drugim zemljama može igrati, a kod nas je bilo manje zaraženih i smrtnih slučajeva, ne vidim razloga zašto ne bi nastavili sezonu”, rekao je trener Rođenih u dnevniku Nove BH i dodao:

“Sad je situacija specifična. Pripreme su odrađene, odigrana tri kola pa je došlo do prekida. Sigurno je potrebno 15-ak dana da se uđe u normalan trenažni proces. Svi ćemo biti u naporu, ali to je izazov i za igrače i trenere.”

Dudiću je žao što će se utakmice gotovo sigurno igrati bez navijača u nastavku sezone, ali ističe da je najveći udar na samim igračima.

“Nije lijepo da se čuju treneri, udaranje lopti tokom prenosa… Fudbal se igra zbog navijača, to je veliki udar jer ćemo sigurni igrati bez navijača. Ali još je veći udar za igrače što nemaju šta da rade trenutno”, zaključio je trener Veleža.

(Reprezentacija.ba)