Navijači Milana su u proteklih nekoliko dana imali priliku postavljati pitanja preko zvanične Facebook stranice Milana Asmiru Begoviću, a naš reprezentativac je danas odgovarao na mnoga pitanja.

Navijače Milana je zanimalo kako Asmir provodi vrijeme u svom domu, s obzirom da se italijanski šampionat ne igra zbog pandemije korona virusa.

“Treninzi kod kuće idu veoma dobro. Treniram u svom domu, radim u teretani, vozim biciklo koliko je god moguće i upravo obavljam još jedan trening putem video linka sa ostatkom tima. Cilj je da što spremnije dočekam nastavak prvenstva. Koristim ovu situaciju da provedem što je moguće više vremena sa svojom porodicom. Volim igrati golf, čitati i gledati razne emisije”, ističe Asmir.

Begović je protiv Fiorentine debitovao za Milan i kaže da će tu utakmicu uvijek da pamti.

“Osjećao sam se sjajno kada sam debitovao protiv Fiorentine u Firenci. Bio sam ponosan što sam odigrao prvi meč za Milan. Ta utakmica je bila teška i nismo imali sreće da pobijedimo. Ipak, taj susret ću uvijek pamtiti.”

Naš reprezentativni golman ima samo riječi hvale za saigrača i reprezentativnog kolegu Radeta Krunića.

“Rade je sjajna osoba, znamo se već nekoliko godina. Kada sam došao u Milan on je bio tu da mi pomogne. Odličan je igrač i sretan sam što imam prijatelja poput njega.

Asmir je prokomentarisao i da je Zlatan Ibrahimović vjerovatno najsnažniji fudbaler sa kojim se susreo u svojoj karijeri.

“Igrao sam priliku igrati protiv velikog broja kvalitetnih i jakih igrača, ali je Zlatan vjerovatno jedan od najjačih sa kojim sam se ikada susreo. Fizički je zaista superioran”, rekao je Asmir, a zatim odgovario na nekoliko kraćih pitanja.

Italijanska ili britanska hrana?

“Italijanska hrana je bolja od britanske. Moje mišljenje je da je italijanska kuhinja najbolja uz bosansku.”

Pet najboljih golmana na svijetu?

“Ter Stegen, Oblak, Donnarumma, Neuer i Courtois.”

Igrači koji su zaduženi za humor u svlačionici Milana?

“Samu Castillejo, Theo Hernandez, Zlatan Ibrahimović i Ante Rebić.”

Tri stvari bez kojih ne bi mogao živjeti?

“Porodica, fudbal i moj mobitel.”

Begović je za kraj odgovorio i na pitanje gdje se vidi za 10 godina.

“Gdje se vidim za 10 godina? Teško pitanje. Vjerovatno neću više igrati. Naravno, pokušat ću igrati što je duže moguće, ali još 10 godina je predugo. Vjerovatno ću raditi nešto drugo, iako ću ostaviti sve opcije otvorene.”

(Reprezentacija.ba)