Slovenački nogometni portal organizovao je izbor najboljeg tima decenije Prve lige Slovenije, a za najboljeg ofanzivnog igrača decenije u Sloveniji je izabran Senijad Ibričić (34).

Navijači su Ibričiću dali najviše glasova za najboljeg ofanzivnog igrača decenije sa čak 51% glasova.

Iza njega slijede Goran Cvijanović sa 29%, Mitja Lotrič sa 8%, Rok Kronaveter sa 6%…

Ibričić je od 2017. godine u Sloveniji. Prvo je godinu igrao za Kopar, odakle je prešao u Domžale za koje je do sada odigrao 100 utakmica i zabio čak 33 gola i napravio 21 asistenciju. Za Kopar je u 30 utakmica zabio šest golova.

Ibričić je karijeru počeo u Podgrmeču odakle 2004. ide u NK Zagreb. Četiri godine poslije želi ga Dinamo, ali direktnom intervencijom tadašnjeg premijera Hrvatske Ive Sanadera dolazi u Hajduk gdje u naredne tri godine postaje legenda kluba. 2011. pravi transfer karijere u Lokomotiv Moskvu, gdje ipak ostaje samo godinu. Kasnije je igrao za turske Gaziantep, Kasimpasu, Erciyesspor, Karsiyaku,makedonski Vardar i iranski Sephan nakon čega 2017. dolazi u Sloveniju.

Za BiH je igrao 42 utakmice i zabio četiri gola. Debitovao je za BiH 2006. godine protiv Japana u Dortmundu kod selektora Blaža Sliškovića, a posljednju utakmicu odigrao je protiv Meksika uoči Svjetskog prvenstva u Brazilu 2014..

U Domžalama mu na kraju sezone spremaju novi ugovor.

(Reprezentacija.ba)