Mehmed Baždarević (59), bivši selektor reprezentacije BiH i nekada najbolji igrač Prve lige SFRJ, nalazi se u karantinu u svom domu u francuskom Grenoblu. Slobodno vrijeme koje ima na raspolaganju odlučio je iskoristiti kako bi zajedno sa suprugom Marinom pomogao svojim komšijama, starijim osobama, javlja N1 televizija.

Kako je popularni Meša kazao za N1, u njegovom komšiluku žive starije osobe kojima inače pomaže oko svega. S obzirom da nema zaštitnih maski i da ih nema nigdje ni kupiti, došao je na ideju da im sa suprugom Marinom napravi maske.

Do sada je napravio nekoliko zaštitnih maski koje će podijeliti starijim komšijama, a najavio je da će i u budućnsoti na ovaj način pomagati najugroženijoj populaciji u vrijeme pandemije korona virusa.

Za sada su, kako je kazala legendarna ‘Željina desetka’, sve maske u plavoj boji, ali je poručio da će se potruditi da nađe nešto i za svoje bordo prijatelje, navijače Sarajeva. 

Građanima u BiH je uputio apel da ostanu kući i na taj način zaštite sebe i druge.

“Snalazimo se i moramo da se zaštitimo zbog zdravlja svih nas”, poručio je Baždarević iz Grenoblea, prenosi N1 televizija.

Baždarević je BiH vodio u 24 utakmice od marta 2015. do oktobra 2017. godine. Tada su Zmajevi imali 14 pobjeda, 4 remija i 6 poraza uz gol razliku 52:33.

Jedini je bh. selektor koji je osvojio neki pehar sa reprezentacijom – kada je 2016. godine u Japanu sa Zmajevima osvojio Kirin Kup.

(Reprezentacija.ba)