Golman naše rukometne reprentacije Benjamin Burić donirao je gradu Maglaju medicinsku opremu koja će biti od velike pomoći zdravstvenim radnicima u borbi protiv korona virusa.

Igrač njemačkog Flensburga je rođen u Maglaju i još je jednom pokazao da nije zaboravio na svoj rodni grad i sugrađane.

Naš reprezentattivac je maglajskom Domu zdravlja donirao oksigenator, spirometar, zaštitne maske, odijela, beskontaktne toplomjere te određenu količinu dezinfekcionih sredstava.

Dio spomenute opreme je već stigao u Maglaj, dok će ostatak doći u narednim danima.

“Hvala što nikada ne zaboravljaš svoj grad. Hvala ti što uvijek misliš na svoje sugrađane. Hvala ti što si ostao onakav kakvog smo te zavoljeli od prvog dana: skroman i svoj. Hvala ti što misliš na najmlađe, što si u vrijeme poplava koje nikada nećemo zaboraviti, stao uz svoj Maglaj i evo sada ponovo donirajući medicinsku opremu našem Domu zdravlja. Pokazao si kako se postaje veliki, ne samo igrač, nego čovjek. Hvala ti što te možemo nazvati NAŠ Benjamin Burić i biti neizmjerno ponosni izgovarajući to. Zahvaljujemo se i tvojoj porodici. Jer imamo tebe – našeg Benku, našeg Senku i našeg Kenana”, napisali su na zvaničnoj Facebook stranici RK Maglaj.

“, napisali su iz RK Maglaj na svojoj zvaničnoj Facebook stranici.

Benjamin i njegov brat Senjamin su i 2014. godine pokrenuli akciju za obnovu dvorane u Maglaju, koja je u tom periodu bila oštećena zbog poplava u Bosni i Hercegovini.

Inače, Maglaj je jedan od rijetkih gradova u našoj zemlji koji nema oboljelih od korona virusa.

(Reprezentacija.ba)