Vedadu Ibiševiću (35) na kraju ove sezone ističe ugovor sa Herthom, a portali pišu kako mu u klubu žele ponuditi novi ugovor, ali da on to baš i ne želi.

Ibišević je zbog svog karaktera, ali i kvaliteta, dobrodošao u svim klubovima u kojima je igrao – gdje ga nakon završetka karijere žele vidjeti angažovanog u poslovima sportskog menadžmenta.

Isto tako je i u Herthi gdje ga žele vidjeti naredne sezone, ali i nakon što okači “kopačke o klin”.

Ibišević kako pišu pojedini portali u BiH i Njemačkoj ipak želi još igrati jednu ili dvije sezone, pa će to biti glavni kriterij pri izboru narednog kluba.

Američki mediji nedavno su najavili kako se vraća u SAD, gdje ga želi Atlanta United. Ukoliko potpiše za Atlantu Ibiševiću bi to bio povratak u SAD nakon 16 godina, kada je iz Chicago Fire Premier prešao u PSG. Ranije je igrao za momčadi iz St. Louisa gdje je i odrastao.

Iako u većem dijelu sezone nije imao povjerenje trenera Ibišević je ove sezone zabio pet golova u 18 mečeva.

Za reprezentaciju BiH Vedad je zabio 28 golova u 83 utakmice. Posljednju službenu utakmicu odigrao je u novembru 2017. godine protiv Estonije u gostima kada smo slavili sa 1:2. Strijelac je vjerovatno najvažnijih golova u historiji BiH – gola koji nas je direktno odveo na Svjetsko prvenstvo, te prvog gola kojeg je BiH postigla na velikim takmičenjima.

“Svi na jednu, Vedo na drugu stranu!” govorio je Safet Sušić. Sasvim dovoljan kriterij da Ibiševića želimo vidjeti na glavnim funkcijama u FS BiH u budućnosti.

(Reprezentacija.ba)