FOTO/ Jusuf Nurkić objavio je fotografije požara iznad Tuzle, situacija nije dobra

Jusuf Nurkić podijelio fotografije požara iznad Tuzle

Jusuf Nurkić objavio je fotografije požara iznad Tuzle, situacija nije dobra

Naš košarkaš Jusuf Nurkić (25) alarmirao je širu sportsku javnost objavljivanjem fotografija požara koji bukte iznad Tuzle a koje izgledaju uistinu šokantno.

Tuzlanski.ba piše kako je do požara došlo zbog ljudskog nemara i neprimjerenog paljenja u naselju Kužići, vatra se proširila i približila obiteljskim kućama i naseljima

Prema izvještajima operativnih centara civilne zaštite sa područja Tuzlanskog kantona vatrogasne jedinice su u protekla 24 sata imale više intervencija na gašenjima požara i to na području Grada Tuzla veliki požar u naselju Husino gdje su pored tuzlanskih vatrogasaca na ispomoć došle jedinice iz Živinica, Srebrenika, Kalesije, Lukavca, Gradačca i Gračanice.

Požar je u toku noći stavljen pod kontrolu na terenu su još uvijek dežurne ekipe radi moguće pojave novih žarišta. Osim toga na području Gračanice vatrogasci su gasili nisko rastinje u naselju Soko ukupne površine cca 30 duluma, na području Grada Gradačac vatrogasci su gasili manji požar niskog rastinja u ulici 1. Marta, na području Srebrenika gašeni su požari u naselju Seona nisko rastinje na manjoj površini zatim naselje Ćehaje nisko rastinje i šuma cca 10 duluma i naselje Memići lokalitet Crveno Brdo šuma cca 450 duluma.

Na području Grada Živinice vatrogasci su gasili šumski požar ukupne površine cca 5 Ha, na području općine Banovići u naselju Brezici gašen je požar niskog rastinja cca 2 duluma, naselje Gornja Treštenica šumski požar cca 50 duluma i naselje Stražbenica cca 13 duluma šume. Na području općine Kalesija vatrogasci su imali dvije intervencije u naslju Gornji Rainici ukupne povrćine cca 15 duluma niskog rastinja. Na području općine Lukavac u naselju Vijenac veća površina šume, u naselju Bokavići manja površina niskog rastinja, u ulici Lukavačka pomoćni objekat, nisko rastinje u naselju Husklići i nisko rastinje u naselju Turija.

Na području općine Sapna DVD Sapna je gasila požar niskog rastinja cca 30 duluma. Na području općine Doboj Istok u nelju Šikarac gorjelo je nisko rastinje na manjoj površini koji je ugasila DVD Doboj Istok. Većina požara je stavljena pod kontrolu.

Od srijede ujutro požar gasi i helikopter Oružanih snaga BiH.

(Reprezentacija.ba)

Oznake: