Bjelorusija je jedina država u Europi koja nije prekinula svoje fudbalsko prvenstvo zbog korona krize, a zbog toga bi mogla debelo profitirati.

Europsko televizijsko tržište željno fudbala spremno je kupiti bilo kakav živi prijenos fudbala, pa su na adresu bjeloruskog fudbalskog saveza proteklih dana navodno stigle vrlo unosne ponude za prodaju tv. prava.

“Nikada nam se prije nije desilo nešto slično, a kako smo ranije imali velikih problema da prodamo TV prava, sada imamo brojne pozive i ponude”, rekao je Alexander Aleinik PR saveza Bjelorusije.

Bivši igrač Arsenala i Barcelone, a danas BATE Borisova, Alexander Hleb, kaže da utakmice iz Bjelorusije gledaju čak i u Turskoj.

“Prvi čovjek saveza je jedini koji zna da li će naše prvenstvo biti ubrzo prekinuto. Ljudi nas gledaju čak i u Turskoj. Možda nas počnu gledati i u najvećim fudbalskim zemljama poput Engleske i Španije. U Bjelorusiji su svi igrači zdravi. U drugim zemljama su prvenstva prekinuta jer su se neki igrači ili treneri zarazili. Pratimo šta se dešava u svijetu, trenutno je odluka da se utakmice igraju” poručio je Hleb.

U Bjelorusiji igra naš Bojan Nastić, a kladionica Mozzart daje kvotu od 2.50 za to da će njegov klub BATE Borisov osvojiti titulu, dok sa 2.80 kvotom manje vjeruju kako to može napraviti Dynamo Brest. Najmanje šanse daju Minsku i Neman Grodnou sa kvotom 100.

(Reprezentacija.ba)