Meho Kodro (53) je za španski Mundo Deportivo govorio o trenutnoj situaciji u svijetu oko korona virusa, finalu Kupa Španije između Real Sociedada i Athletic Bilbaoa, ali i o svom bivišem klubu Real Sociedadu te sinu Kenanu Kodri, koji nastupa upravo za Athletic Bilbao.

“Trenutno sam u svom domu, kao i većina ljudi na svijetu. U ovoj situaciji tako je najbolje. Biti kući i čekati bolje dane. Nema druge opcije, to je jednostavno neophodno”, govori bivši selektor naše reprezentacije za Mundo Deportivo.

Kodro se prisjetio i svojih utakmica u Real Sociedadu, gdje je igrao sjajno sredinom devedesetih godina.

“Mnogo vremena je prošlo. Posljednjih dana gledam neke utakmice Sociedada iz prošlih vremena poput finala Kupa 1987. godine protiv Atletica iz Madrida. Uvijek se rado sjetim moje prve utakmice za Real protiv Valencije ili mog gola protiv Real Madrida na stadionu “Santiago Bernabeu”.

U finalu Kupa Španije u Sevilli sastat će se dva baskijska kluba Real Sociedad i Athletic Bilbao.

S obzirom da je Meho igrao za Sociedad, a da njegov sin Kenan sada nastupa za Bilbao, novinara Mundo Deportiva je zanimalo za koga će navijati Meho Kodro u tom duelu.

“Radije ne bih odgovorio na to pitanje”, kratko je istakao Meho.

Za kraj razgovora je prokomentarisao i status sina Kenana u Bilbau.

“Sretan je, trenira i čeka svoju priliku. Nema drugog izbora nego da nastavi trenirati i prilika će doći. On je zadovoljan situacijom u svlačionici i u klubu.”

Meho Kodro je za A selekciju BiH odigrao 13 mečeva i postigao tri gola. A reprezentaciju BiH je sa klupe predvodio u dva navrata i to u suretima protiv Japana i Makedonije. Posljednji klub koji je trenirao bio je švicarski Servette sa kojim se razišao u martu 2018. godine.

(Reprezentacija.ba)