Mladen Veselinović (27) je ove sezone jedan od najstandardnijih fudbalera Željezničara.

Krilni fudbaler Željezničara je za zvaničnu stranicu kluba govorio o izolaciji, nastavku sezone i treninzima u specifičnim uslovima.

“U potpunosti se pridržavam uputa izolacije, a vrijeme provodim odmarajući i trenirajući. Svaki dan treniram i tako održavam formu. Jedino u slučaju potrebe izađem do marketa. U ovom vremenu najviše mi nedostaju utakmice, huk s tribina Grbavice i zajednički treninzi sa saigračima”, kazao je Veselinović na početku razgovora, a potom se dotakao fizičke spreme igrača.

“Mislim da svaki igrač mora biti ne samo fizički spreman već i psihički. Samo da se što prije riješi ova situacija, smatram da se kroj jedan dio priprema svi možemo jako brzo vratiti na optimalni dio forme.”

Skoro sva prvenstva u Evropi su prekinuta do daljnjeg, a svi očekujemo što brži nastavak igranja Premijer lige i Kupa. Krilni fudbaler Plavih ističe da je jedino bitno da se sve odigra do kraja.

“Iskreno se nadam nastavku sezone. Bitno je da se odigra do kraja iz mnogo razloga. Mislim da se može igrati u tempu srijeda subota, ali ne u konstantnom ritmu, već da se neka srijeda i preskoči. Nije 11 kola mnogo, može se to za manje od dva mjeseca odigrati i nadam se da će se takve odluke i donijeti. Teško je reći gdje bi bili da se nije prekinulo, ali sigurno da smo bili na dobrom putu i u uzlaznoj formi”, riječi su Veselinovića koji je u ovoj sezoni odigrao 20 utakmica, postigao dva gola i dodao sedam asistencija.

“Budite strpljivi, sve u životu prođe, ne trebamo dizati paniku i ostanite kod kuće da što prije izađemo iz ove situacije, rekao je Mladen Veselinović za kraj.”

(Reprezentacija.ba)