Švedski Malmo je na svojoj zvaničnoj stranici saopštio da je produžio ugovor sa potencijalnim bh. reprezentativcem Anelom Ahmedhodžićem (21) do ljeta 2023. godine.

Ahmedhodžić je presretan što je stekao povjerenje kluba.

“Vrlo sam sretan što sam stekao povjerenje kluba. Malmo je moj dom. Ovdje sam odrastao i ovdje želim uspjeti. Započeo sam igrati fudbal ovdje. Posudba u Hobro bio je dobar potez. Morao sam igrati utamice i bilo je sve bolje. Što se tiče trenutne situacije oko korona virusa, žalosno je ovo što se događa. Fudbal mi jako nedostaje i želim što prije ponovo igrati i to pred navijačima”, riječi su Ahmedhodžića.

U švedskom klubu ističu da Anel ima sve predispozicije koje treba da ima jedan defanzivac.

“Sjajno je produžiti ugovor sa Anelom. To je momak a u kojeg čvrsto vjerujemo. Ima sve predispozicije koje treba imati jedan defanzivac. Anel još uvijek može da napreduje u svojoj igri.”, kazao je sportski direktor kluba Daniel Andersson.

Ima li novih Ibiševića, Kolašinaca i Hajrovića u dijaspori? Na radaru su tri stopera – igraju u Rusiji, Švedskoj i Švicarskoj

Anel Ahmedhodžić je rođen 26. marta 1999. godine u Malmeu. Odigrao je 51 utakmicu za omladinske selekcije Švedske i ima jedan nastup u prijateljskom susretu za A tim Švedske. Po vokaciji je stoper, a u dosadašnjoj karijeri bio je član omladinskih kategorija engleskog Nottingham Forresta i prošlu polusezonu igrao je na posudbi za danski Hobro. Anel ima pravo nastupa i za naš nacionalni tim, jer su mu roditelji rođeni u Bosni i Hercegovini.

(Reprezentacija.ba)