Edin Džeko (34) za La Repubblica govorio o trenutnom stanju u Italiji u kojoj je epidemija korona virusa napravila možda i najveću štetu na svijetu.

Talijani svako večer sa balkona pjevaju svoju himnu kako bi se dodatno motivisali u borbi protiv teškog virusa.

“Iz svoje kuće nemam priliku čuti i vidjeti pjesmu mojih sugrađana, ali društvene mreže nas često vode na lice događaja tako da sam u toku sa cijelim razvojem krize. Svakako je prelijepo što se svaku večer pjeva, jer to daje nadu” govori Edin Džeko.

Edin nikada u ovo doba godine nije imao previše vremena za svoju porodicu, pa kaže da s jedne strane uživa u izolaciji.

“Puno je negativnih vijesti sa svih strana, ali pokušavam naći lijepu stranu izolacije u provođenju više vremena sa svojom suprugom i djecom. Mislim da su djeca tek sada osjetila kako je lijepo biti sa mamom i tatom. Koliko to mami odgovara ne znam, jer sam zauzeo njenu teretanu u kući” smije se kapiten BiH i Rome.

Roma je prethodnih dana najstarije članove kluba koji ne smiju izlaziti iz svojih domova obradovala poklonima na kućnim vratima. Edin kaže da je zbog takvih stvari upravo i odlučio ostati u Rimu.

“U Romi se osjećate kao da ste u svojoj porodici i ova akcija je samo to potvrdila – Roma je jedna velika porodica. Upravo sam se zbog toga i odlučio ostati u Rimu” prisjeća se Džeko prošle godine kada je na stolu imao unosnu ponudu Chelsea.

Edin Džeko je ove sezone u 32 meča za Romu zabio 15 golova i devet puta asistirao. Posljednji susret prije korona krize igrao je 23. februara protiv Leccea gdje je postigao jedan gol i jednom asistirao.

(Reprezentacija.ba)