Karijera i život Edina Džeke definitivno su dokaz kako treba vjerovati u sebe, svoj rad i u viziju sebe u koju se želite pretvoriti.

Fotografija nejakog Edina Džeke sa 18 godina u broj većem dresu Željezničara, na ne baš najboljem terenu Grbavice, kako dobija duel neznajući koliko ga još važnih i velikih duela u životu na terenu i van terena čeka najbolji je motiv za sve one koji vjeruju u svoj napredak.

Vjerujući u sebe, svoj rad, svoju viziju, ali i svoju porodicu i ljude koji ga okružuju Edin Džeko je od tog dječaka u broj velikom dresu Želje postao svjetska poznata i priznata superzvijezda, koja je svojom kvalitetom preskočila milione dječaka diljem Europe i svijeta koji su imali puno bolje preduslove za uspjeh kakav je on postigao.

https://www.instagram.com/p/B-aaziOAOhM/

Edin danas, dok živi u vili u Rimu oženjen za jednu od najljepših Bosanki sa dvoje predivne djece, iza sebe ima kultni status kod stotina miliona ljudi diljem svijeta jer je u najjačim svjetskim ligama jedini uspio postići više od 50 golova, jer je osvojio pehare prvaka Engleske i Njemačke, jer je bio najbolji strijelac u najvećim europskim ligama… Jer je svojim kvalitetom zadobio poštovanje i onih i koji ne poznaju ni njega, ni državu iz koje dolazi.

Edin ni danas ne odustaje od daljeg razvoja i rada, jer zna da se jedino tako može iz dana u dan napredovati, pa je u 34. godini kako kaže fizički najspremniji u cijeloj svojoj karijeri.

Zato, baš kao i Edin Džeko, vjerujte u svoj neiscrpni rad i viziju, a najviše vjerujte u sebe čak i kada niko drugi ne vjeruje.

Rezultati će biti nestvarni!

(Reprezentacija.ba)