U ponedjeljak navečer usijali su se profili fudbalskih fanova na društvenim mrežama kada su na BHT1 ugledali reprizu finala Svjetskog prvenstva 1998. godine između Francuske i Brazila.

Zinedine Zidane, Ronaldo, Rivaldo, Yuri Djorkaeff, Tafarel, Barthez i druga imena probudila su nam nostalgiju i vratila u neka ljepša vremena, a sa istom praksom BHT 1 nastaviće već u srijedu kada je na rasporedu repriza finala EURO 2000 između Francuske i Italije.

U vrijeme kada je većina građana BiH u svojim domovima, BHT1 je za svoje gledatelje pripremio serijal snimki velikih sportskih događaja koje je Radiotelevizija Bosne i Hercegovine emitirala u svom programu.

U program BHT1 gledatelji će u narednom periodu moći gledati nezaboravne finale i sjajne utakmice sa svjetskih nogometnih prvenstava i olimpijskih igara, kao i historijske nastupe naših najboljih selekcija, derbi susreti.

Snimke utakmica raspoređeni su kroz četiri sedmična termina, ponedjeljkom i srijedom u 20 sati i subotom i nedjeljom u popodnevnim satima (oko 12, 30 sati).

Već u srijedu u 20 sati gledatelji BHT1 moći će pogledati snimak utakmice EP Francuska 2000. – Finale: Francuska – Italija.” rekli su iz BHT1 za Reprezentacija.ba.

(Reprezentacija.ba)