Selektor Sjeverne Irske Michael O'Neill (50) možda i neće voditi svoju reprezentaciju u utakmicama baraža za EURO 2020 smatra bivši reprezentativac i napadač Sj. Irske Warren Feeney.

O’ Neill je paralelno i trener Stoke Citya od 2019., a odlaganja utakmica baraža, ali i samog EURA 2020 dovele su ga u koliziju.

“O’ Neill je uradio fantastičan posao u klubu, ali i u reprzentaciji koju želi voditi u utakmicama playoffa za EURO 2020, no sa pomjeranjem termina sve se promijenilo jer ga u Stoke-u žele imati potpuno fokusiranog na klub za sljedeću sezonu. Mislim da Michale ne može ostati raditi i u reprezentaciji i u klubu na nivou koji želi.” govori Feeney.

U Sjevernoj Irskoj se već govori o trenerima koji bi mogli naslijediti O'Neilla, a tu so uIan Baraclough, Stephen Robinson, Jim Magilton i Tommy Wright.

Feeney je između ostalih igrao za Leeds United, Bournemouth, Cardiff, Swanse, Dundee i Shefffield, a za Sjevernu Irsku odigrao je 46 utakmica i zabio pet golova. Danas je trener bugarskog Pirin Blagoevgrada.

(Reprezentacija.ba)