Turska je bila jedna od rijekih europskih država gdje se igrao fudbal u posljednje vrijeme, ali je ministar sporta Mehmet Muharrem Kasapoglu danas donio odluku o prekidu turske Superlige i nižih liga te svih sportskih takmičenja.

“Imali smo priliku da detaljno razmotrimo sve detalje sa čelnicima federacija. Naš cilj je da planiramo budućnost turske mladosti. Kao rezultat sastanka o procjeni stanja oko korona virusa, pod vodstvom našeg predsjednika, donesena je odluka da se do daljnjeg odgode fudbalska, rukometna, košarkaška i odbojkaška takmičenja”, istakao je ministar sporta Turske.

Edin Višća (Istanbul), Riad Bajić, Deni Milošević, Amir Hadžiahmetović, Marin Aničić (Konya), Haris Hajradinović (Kasimpaša), Zoran Kvržić (Kayseri) te Ibrahim Šehić (Erzurum) su naši fudbaleri koji trenutno nastupaju u Turskoj (aktuelni i potencijalni bh. reprezentativci).

Zanimljivo da se trenutno fudbal u Europi samo igra u Bjelorusiji, gdje je danas počela nova ligaška sezona.

U Bjelorusiji, tačnije u ekipi BATE Borisov, nastupa i Bojan Nastić, koji se našao na spisku selektora Bajevića za baraž duel protiv Sjeverne Irske.

(Reprezentacija.ba)