Zbog globalne pandemije korona virusa odložena su brojna fudbalska takmičenja a UEFA je jučer donijela odluku da se i Europsko prvenstvo koje je trebalo da se održi ove godine prolongira za 12 mjeseci, piše zvanična stranica Fudbalskog saveza BiH.

U situaciji kada su prekinute sve društvene aktivnosti u cijeloj Europi i bh. reprezentativci se pridržavaju dobijenih uputa i vrijeme provode u svojim domovima.

Prof.dr. Reuf Karabeg koji se nalazi na čelu medicinskog tima bh. reprezentacije pomno prati situaciju i može potvrditi da su svi naši igrači dobro.

„Pored personalne komunikacije pratimo i medije, posebno one u kritičnim zemljama i možemo potvrditi da su svi naši reprezentativci dobro.

Važno je naglasiti da su se i sami javljali i tražili više informacija o načinu zaštite, ponašanju, preventivi itd. I danas sam imao kontakte sa Pjanićem a posebno sa Zukanovićem koji se, bez obzira na to što se osjeća dobro, nalazi u samoizolaciji. On je ranije stigao iz Italije u BiH i javio se nadležnom domu zdravlja”, govori Karabeg za zvaničnu stranicu Fudbalskog saveza BiH i dodaje:

“Ranije smo već razgovarali sa Lulićem, Kolašincem, Džekom, znamo da su Krunić i Begović dobro i da ostali nemaju zdravstvenih problema.  

Nadamo se i želimo da tako ostane. Sve informacije dijelimo na našoj viber grupi, tako da su svi upućeni i znaju šta se dešava.

Činimo sve da ih ohrabrimo i skrenemo pažnju da se pridržavaju svih uputa, mada su naši igrači disciplinovani i svjesni opasnosti od širenja koronavirusa.“

(Reprezentacija.ba)