Nekadašnji selektor mlade reprezentacije Bosne i Hercegovine Darko Nestorović odrađuje drugi mandat šefa struke u timu Al-Arabi iz Kuvajta. Trenutno zbog Koronavirusa prvenstvo je prekinuto do kraja marta i onda će fudbalski savez ove zemlje odlučiti šta dalje.

“Koronavirus je i u Kuvajtu učinio svoje, uvedene su restriktivne mjere i mogu vam reći da se za sada poštuju. Građani se pridržavaju uputstva vlade i ulice su poprilično prazne. Ovo je i razumljivo kada se zna da je Iran udaljen svega nekih 100 kilometara od nas a tamo je epidemija uzela ogromnog maha.” za agenciju BHDINFODESK kaže gospodin Nestorović.

Naravno, osim za Koronavirus pitali smo ga i o situaciji u njegovom klubu:

„Preuzeo sam ekipu u septembru, poslije trećeg kola kada je moj prethodnik trener iz Španije dobio otkaz. Ekipa je imala svega jedan bod i bila je na dnu tabele. Dočekala me je izuzetno loša atmosfera u ekipi, u hodu sam sve rješavao. Prvu utakmicu smo odigrali neriješeno, a onda naredne tri izgubili. Poslije toga ekipa ne zna za poraz. Došli smo do finala Princ cupa gdje smo 120 min igrali 0:0 s Al Kuvajtom. Na penale smo izgubili. U drugom kupu Federation cup, prvi smo u grupi i igrat ćemo polufinale. U Emir cupu smo prošli prvo kolo i čekamo narednog protivnika. U zadnjih pet utakmica imamo isto toliko pobjeda uz gol razliku 12:0. Nažalost, naš pobjednički niz je prekinut zbog Koronavirusa, i sada čekamo odluku nadležnih sportskih organa Kuvajta.”

Inače, dobri rezultati ekipe Al-Arabi nisu prošli nezapaženo i mediji u Kuvajtu ističu da tim našeg trenera trenutno igra najljepši fudbal, od glavnog kandidata za ispadanje Al-Arabi je stigao do petog mjesta na tabeli i ti rezultati nominovali su Darka Nestorovića za prestižnu titulu najboljeg fudbalskog trenera u Kuvajtu, prenosi infodesk BH Dijaspore.

(Reprezentacija.ba)