Fudbalska reprezentacija BiH od 26. do 31. marta trebalo je da igra utakmice baraža za EURO 2020, no prema svemu sudeći one će biti otkazane, što možda i nije loše zbog povrijeđenih igrača na koje Dušan Bajević u ovom trenutku ne bi mogao računati.

Trenutno su lakše povrijeđeni Džeko, Bičakčić i Mihojević, a ozbiljnije su povrijeđeni Kolašinac, Lulić, Krunić i Đurić. Svi ovi teže povrijeđeni trebali bi biti spremni do sredine aprila mjeseca.

Sead Kolašinac je povrijedio rame 23. februara u duelu njegovog Arsenala i Evertona. Prve prognoze su govorile da će Sead najmanje četiri sedmice biti van teren, a optimalno da će za šest sedmica početi trenirati. To znači da će lijevi bočni naše selekcije početkom aprila biti u trenažnom procesu.

Senad Lulić je 12. februara operisao lijevi zglob i prve prognoze su bile da će se na teren vratiti za šest sedmica. Ipak, došlo je do blagih komplikacija, naš reprezentativac je dobio infekciju te je početkom marta obavio još jedan operativni zahvat. Još uvijek nije poznato kada će se Senad vratiti treninzima.

Rade Krunić se povrijedio početkom februara, a Milan je 8. februara na zvaničnoj stranici objavio da će Krunić pauzirati minimalno mjesec dana zbog problema sa desnim stopalom.. Krunić svakako ne bi bio na raspolaganju selektoru Bajeviću da se baraž igra po planiranom 26. marta, ali bi se u aprilu definitivno trebao vratiti treninzima u Milanu.

Milan Đurić je igrao sjajno ove sezone za Salernitanu, a onda je krajem februara uslijedila povreda stopala. Milan u martu propustio nekoliko utakmica i nije se našao na spisku Bajevića za baraž zbog spomenute povrede. Talijanski mediji nisu precizirali tačan datum povratka Đurića na teren, ali bi to vjerovatno trebalo biti u aprilu.

Bude li baraž odgođen, čini se kako će Dušan Bajević mijenjati spisak pozvanih igrača za te utakmice.

(Reprezentacija.ba)